Konyhabútor

Magas minőség, jó design, funkcionalitás, kiemelkedően jó ár-érték arány minden konyhabútorunk jellemzője, mely lehetővé teszi egyedi, ergonomikus, kívül-belül tökéletes konyha gyártását.
A konyháink széles választékából a legkülönfélébb ízlésvilágú vásárlók igényei is kielégíthetőek, legyen szó a modern designtól az időtlen klasszikusokon át a rusztikus konyhák kedvelőiig.

Korpuszok-avagy szekrénytestek:

Az általunk készített korpuszok készülhetnek laminált bútorlapból vagy fafurnéros bútorlapból, előbbinél a front oldali élek 2mm vastag ABS kemény műanyag élzárást, az utóbbinál 3mm vastag fa svartnit kapnak. Ez a megoldás jelentősen meghosszabbítja a bútoraink élettartamát, hisz a korpusznak pont a legsérülékenyebb részét, az élet védi meg.
Korpuszaink anyagvastagsága 18 mm. A szekrénytest alkatrészei láthatatlan módon vannak összecsapolva, ami nagy stabilitást eredményez és emellett a legesztétikusabb megoldás is.
A polcok fém polctartókon nyugszanak, és polcrögzítő akadályozza meg szállítás és használat során a polc megbillenését, kicsúszását.
Konyhabútoraink esetében a belső korpusz szín tiszta hatású fehér vagy a látszó részekkel megegyező színű. A fehér korpuszbelső esetén a felső elemek alja a fronttal harmonizáló színű, így a konyhabútorral egy térben ülve is egységes képet látunk.
Végül, de nem utolsó sorban a tömörfa és a fafurnérozott konyhabútorainknak van még egy sajátossága: az egynemű front és látható korpusz alkatrészek. Erre azért van szükség, mert a lakkozott fa alkatrészek - kis mértékben ugyan - mindig megváltoztatják a színüket, és ha emellé laminált - azaz műanyag bevonatú - alkatrész kerülne, akkor az, az idők folyamán eltérően változna. Így a bútor összképe már más lenne, mint amilyen az új korában volt. A mi konyháink azonban hosszú távon is egységes képet nyújtanak. És bútort nem egy-két évre készíttet az ember...

Frontelemek-ajtólapok:

Az ajtólapok, fiókelőlapok meghatározó részei egy jó bútornak. A bútoraink sokféle alapanyagból különböző frontokkal készülnek. Legyen szó tömörfa, festett, fafurnérozott vagy vákumfóliázott 3D frontokról, minden esetben első számú szempont, hogy megfeleljen a helyiségben fellépő igényekkel – például párával – szemben.
A tömörfa frontjaink alkatrészei gyártáskor alapos válogatáson esnek át, ezzel biztosítható az egyenletes szín és a harmonikus rajzolatbeli megjelenés.
A fafurnérozott frontok esetében, egy komplett bútor esetén egy kötést használunk. (a furnér 0,6-0,7 mm-es szeletekre vágott vékony fa, amit 32-36 lapos úgynevezett „kötés”-ben árulnak) Ez a kötés mindig egy fából készül, tehát a szín és a rajzolat egyöntetű.
A gondos gyártás egy másik különleges példája az átfutó rajzolat. Ez azt jelenti, hogy a 3D frontok és a furnérozott frontok esetében az egymás alá kerülő fiókelők, vagy ajtók esetében a rajzolat végig szalad az egész elemen.

Vasalatok:

Pontos illeszkedés – szűk ajtóhézagok

Konyhabútorainknál a szekrénytestek lezárására legtöbbször ajtólapokat és fiókelőlapokat használunk, melyek lehetnek rácsukódó és közécsukódó típusúak. Ezek működtetésére speciális kivetőpántok, fiókcsúszók, stb. szolgálnak.
Modern és kiemelkedően pontos technológiánknak köszönhetően az ajtók és fiókok előlapjai 3 mm-es hézagokkal illeszkednek egymáshoz. Azt, hogy ez hosszú évek múltán is így nézzen ki, a 200.000 hibamentes nyitást garantáló vasalatainknak köszönhetjük. Ezeket a vasalatokat Európa vezető vasalat-gyártóitól szerezzük be.

Fiókok minden mennyiségben

Egy korszerű jól funkcionáló konyhában, sok fiókot építünk be. Fiókjaink teljesen kihúzhatóak, ennek köszönhetően a fiók teljes mélységében hozzáférhető nyitott állapotban. Másik kiemelkedő tulajdonsága a zajtalan mozgás, és az egyedülállóan lágy csukódás, mely egy beépített, csukódáskor működésbe lépő fékrendszernek köszönhető. Nagyon jól kihasználhatóak a nagyméretű fiókjaink. Akár 120 cm-es szélesség, vagy 65 cm-es extra mélység is elképzelhető 50 kg-os terhelhetőséggel. A fiókok használatával elkerülhető a sok hajolgatás és térdepelés, hiszen a fiókból felülről, kényelmesen emelhetünk ki bármit. Jó tulajdonsága még e megoldásnak a sokoldalúság: edények, tányérok, evőeszközök, olajok, dobozok vagy bármi más élelmiszer tárolása, a fiókkal ezek mindegyike kényelmesen áll rendelkezésünkre!
2009-es újdonságunk pedig a servo drive fiókrendszer, mely konyhabútorunk fiókjait önműködően mozgatja. A rendszer különlegessége, hogy egy mozdulattal akár több fiókot is kinyithatunk.

Hogyan működik egy jó ajtó?

A Bútorsziget erre a kérdésre adott válasza ma még nem általános a konyhabútor piacon: 120 fokos nyitásszögű pántok, melyek állító és rögzítő csavarjai láthatatlanok és teleszkóppal csillapított csukódású ajtók. Ennek a kombinációnak köszönhetően az ajtók jóval a derékszögön túl nyílnak és meglepően lágyan csukódnak, pakoláskor a könyökünknek bőséges hely jut, az ajtók záródásakor pedig nincs hangos csapódás, zörgés. Vasalataink hosszú-hosszú éveken keresztül megbízhatóan és néma csendben végzik dolgukat.

Kihúzható kamraszekrény – spájz napjainkban

Szüleink, nagyszüleink idejében mindent csak a spájzban tároltak. Az általunk tervezett konyhákban sok mindent tudunk már a főzés, étkezés közelében tárolni. Kihúzható polcok, fiókok, kiforduló kosarak egész garmadája szolgálja az Ön kényelmét.

Kosaras fűszertartó

Ebben a kisszekrényben ügyesen helyezheti el a főzéshez szükséges összes fűszert és egyéb apróságot, méghozzá igen jól hozzáférhetően.

Forgópolcos sarokszekrény

A sarkok kihasználhatósága mindig fontos kérdés. A képen látható körbe forduló sarok-megoldás az ajtólapokat magával forgatja, így azok nem zavarják Önt a ki- és bepakolásnál. Könnyű a szekrény használata, csukódása pedig precíz.

Magic Corner – varázslatos sarok szekrény

Ki ne emlékezne az oly sok bosszúságot kiváltó eldugott sarkokra! Jobb, ha ezt már elfelejti! A konyháink ötletes sarokszekrényével gyerekjáték a nehezen hozzáférhető helyek elérése.

Kihúzható palacktartó, kihúzható konyharuhatartó

Az alsó szekrényeknél egy keskeny 15 cm-es helyet is jól kihasználhatunk fűszerek, olajok és egyéb apró főzéshez és sütéshez szükséges kellék tárolására. Praktikus, kényelmes és mindig könnyen hozzáférhető.

© 2010. butorsziget.hu | Minden jog fenntartva